فتوگرامتری ابزاری است که در عکاسی و نقشه برداری استفاده می شود. یکی از کاربرد های فتوگرامتری، اندازه گیری فاصله بین اجسام مختلف و ایجاد تصاویر سه بعدی توسط نرم افزار مربوطه است. اغلب در گذشته از این نرم افزار برای نقشه برداری استفاده می شد، اما امروزه کارهای فتوگرامتری بسیار گسترده است.

بهره گیری از فتوگرامتری بسیار کارآمد و موثر است؛ زیرا حضور آن در بیشتر کسب و کارهای صنعتی دیده می شود. این نرم افزار استفاده های بی شماری دارد؛ به طوری که با توسعه فناوری و استفاده از فتوگرامتری، کار را برای افراد حاضر در صنایع راحت تر کرده است.

با این حساب قصد داریم در این مقاله به بررسی متداول ترین کاربرد های فتوگرامتری بپردازیم و برخی از مشاغلی که از این نرم افزار بهره می گیرند، معرفی کنیم.

متداول ترین کاربرد های فتوگرامتری در مشاغل

1. کاربرد های فتوگرامتری در مهندسی

یکی از کاربرد های فتوگرامتری، استفاده از آن در مهندسی است. از آنجا که این نرم افزار به اندازه گیری دقیق می پردازد و جزئیات را مورد بررسی قرار می دهد، در علم مهندسی بسیار کارآمد است.

برای نمونه ساخت سازه های پیچیده، ساختمان ها و دیگر اقدامات انجام شده در حوزه مهندسی به دقت بالایی نیاز دارد، که استفاده از فتوگرامتری بسیار موثر است.

هواپیما های بدون سرنشین، با بهره گیری از فتوگرامتری، به تصویر برداری می پردازند که به مهندسان در ساخت پروژه های بزرگ ساختمانی کمک کنند. این کار به دقت و با جزئیات صورت می گیرد.

با استفاده از این ابزار، تصاویر سه بعدی از ساختمان ها و کارگران تهیه می شود که چشم اندازی از پروژه در اختیار مشتریان قرار گیرد. همچنین مشاهده رند کار با این تصاویر آسان تر است.

متداول ترین کاربرد های فتوگرامتری در مشاغل

2. فتوگرامتری در نقشه برداری

یکی از صنایع پر رونق در چند سال اخیر، نقشه برداری های زمینی است. با این روش از سطح زمین اندازه گیری شده و اطلاعاتی برداشته می شود که در صنایع مرتبط مورد استفاده قرار می گیرد.

لازم به ذکر است از این اطلاعات برای تعیین مرزهای کشور، انجام پروژه های ساختمانی و تجزیه و تحلیل داده توسط معماران، مهندسان و دولت استفاده می شود.

برای این نقشه برداری ها، علم فتوگرامتری بسیار نیاز است. یکی از کاربردهای فتوگرامتری، نقشه برداری های زمینی است و این دو در کنار یکدیگر حائز اهمیت هستند.

در گذشته با استفاده از تصاویر ماهواره ای این اطلاعات را بدست می آورند؛ اما امروزه این فناوری قادر است اطلاعات جامع و دقیق تری از خشکی و دریا بدست آورد. بنابراین نقشه برداری توسط فتوگرامتری، بسیار دقیق و گسترده تر بوده که برای کل جامعه نیز مفید است.

متداول ترین کاربرد های فتوگرامتری در مشاغل

3. فتوگرامتری در پزشکی قانونی

شاید برای شما جالب باشد که بدانید یکی از کاربرد های فتوگرامتری، بهره گیری از آن در صحنه تصادفات، حوادث رانندگی و آسیب های ناشی از آن است. بدون شک فتوگرامتری، تاثیر زیادی در صحنه جنایت ها و پزشکی قانونی دارد.

با استفاده از اندازه گیری دقیق توسط این ابزار، اطلاعات جزئی تری از صحنه تصادف به دست می آورید که در دادگاه مربوطه ارائه دهید.

امروزه وکلای زیادی وجود دارند که دانش تفسیر تصاویر فتوگرامتری را دارند و در داخل یا خارج از دادگاه ها فعالیت می کنند.

4. فتوگرامتری در مشاور املاک

بیشتر افراد برای خرید زمین، خانه، ملک و مستغلات به تصاویر اینترنی رجوع می کنند و اغلب به سمت ملکی می روند که دارای تصاویر جذاب، خیره کننده و البته با جزئیات بیشتری باشد.

تهیه تصاویر دقیق و با جزئیات یکی از کاربرد های فتوگرامتری است. آژانس ها و مشاوران املاک به دنبال کسب سود بیشتر هستند، برای همین با تهیه تصاویر خیره کننده مشتریان را به خود جذب می کنند.

هواپیما های بدون سرنشین با تهیه تصاویر واضح و دقیق فتوگرامتری از اراضی و املاک، به مشاوران مربوطه کمک می کنند که بدون اتلاف وقت و هزینه های گزاف، به کسب و کار بپردازند.

اغلب خریداران به دنبال این هستند که تصاویر واضحی از تمام زوایای ملک مورد نظر خود ببینند. تهیه این تصاویر و قراردادن آن ها در فضای مجازی، تجربه یک خرید آنلاین را به ارمغان می آورد. این روش، مقرون به صرفه برای خریداران و فروشندگان است و بدون اتلاف وقت در بازارها به هدف خود می رسند.

5. فتوگرامتری در فیلمسازی

تهیه تصاویر سه بعدی به عنوان یکی از کاربرد های فتوگرامتری در بسیاری از مشاغل موثر است. فیلمسازان با استفاده از تصاویر سه بعدی به تولید انواع و اقسام فیلم، انیمیشن و کارتون های جذاب می پردازند.

این تصاویر فتوگرامتری که بسیار با جزئیات و دقیق تهیه می شود، به فیلمسازان کمک می کند که کارهای طبیعی تری تولید کنند. در جهان بسیاری از فیلم های معروف به این نرم افزار و علم تهیه شده است.

کاربرد های فتوگرامتری در فیلمسازی این امکان را به وجود آورده است که آزادی بیشتری در صحنه فیلمبرداری ایجاد شود. با استفاده از این علم، رندرهای سه بعدی قبل از تولید کار گرفته می شود و ممکن است در کل برخی از تصاویر نیز ویرایش شوند.

یکی دیگر از کاربرد های فتوگرامتری، ساخت بازی های رایانه ای و ویدئویی است. با استفاده از این ابزار، تصاویری با کیفیت بالا، طبیعی تر و واقع گرایانه ای تولید می شود که به مخاطب را به خود جذب می کند. این فناوری به ساخت مجموعه ها، بازی ها و موقعیت های بهتری کمک می کند و خلاقیت انسان ها را به کار می گیرد. به همین خاطر است که اغلب نوجوانان و جوانان علاقه مند به بازی های رایانه ای هستند.

6. فتوگرامتری در ورزش

کاربرد های فتوگرامتری در ورزش بسیار بالاست. تمامی ورزشکاران اعم از آماتور و حرفه ای، با استفاده از فتوگرامتری قادر هستند تمامی حرکات خود را ثبت کنند.

این ابزار را به طور مجازی روی سیستمی نصب می کنند و هنگام انجام حرکات ورزشی تمامی جزئیات حرکتی بدن آن ها مانند زاویه جهت گیری شانه ثبت می شود.

یکی از متداول ترین روش های استفاده از فتوگرامتری، بهره گیری هنگام پیاده روی و کوهنوردی است. با استفاده از مسیریابی این ابزار و ثبت اطلاعات دقیق، به راحتی قادر به ورزش در مسیرهای مختلف هستید. ورزش در مناطق ناشناخته و دور افتاده جهان دیگر غیر ممکن نیست و برای ورزشکاران آزاد است.

بهره گیری از فتوگرامتری از قرن نوزدهم میلادی وجود داشته است؛ اما امروزه استفاده از آن رواج بیشتری پیدا کرده است و اغلب صنایع از آن بهره می گیرند. استفاده از این فناوری شاید کمی تعجب آور باشد اما در سال های بعدی شاهد کاربرد های بیشتر و متفاوت تری از این ابزار هستیم.

متداول ترین کاربرد های فتوگرامتری در مشاغل

کلام آخر

سعی کردیم در این مقاله به معرفی برخی از کاربرد های فتوگرامتری بپردازیم. این فناوری استفاده های بیشماری در صنایع مختلف دارد. مهندسان با دریافت تصاویر دقیق از این ابزار به پروژه های بزرگ ساختمانی می پردازند و قادر هستند روند کار کارگران را زیر نظر قرار دهند.

با تهیه تصاویر زمینی، مرزهای شهری و کشوری تهیه شده و اطلاعات به دست آمده توسط مهندسان، معماران و دولت به دقت تجزیه تحلیل می شود. موکلان با تفسیر تصاویر برداشته شده از صحنه های تصادف، به ارائه جزئیات حادثه می پردازند و به پزشک قانونی در این مسیر کمک می کنند.

مشاورین املاک با تهیه تصاویر فتوگرامتری و ارائه آن ها به مشتریان به خرید و فروش آنلاین می پردازند و در هزینه ها و زمان صرفه جویی می کنند.

فیلمسازان با بهره گیری از تصاویر سه بعدی، به تولید مجموعه های باکیفیت و طبیعی برای سینما، تلویزیون و بازی های رایانه ای می پردازند و در نهایت نیز ورزشکاران با استفاده از فتوگرامتری، تمامی حرکات بدن و مسیر ورزش را زیر نظر قرار می دهند.

 Source: www.gisresources.com

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *