امروزه زندگی بدون ژئوماتیک و نقشه برداری ممکن نیست. اطلاعات زیادی وجود دارد می گوید زندگی مدرن و امروزی، متکی به نقشه برداری و تفسیر آن توسط متخصصان است.

یکی از مهمترین کاربردهای این فناوری نقشه برداری، در وسیله های حمل و نقل و خودروهاست. بدون این علم احتمالا ادامه زندگی چندان میسر نباشد و در آینده ای نه چندان دور وجود این فناوری بر انسان ها محرز می شود.

بهره گیری از ژئوماتیک در صنایعی همچون کشاورزی، به به دست آوردن اطلاعات دقیق، داده ها و فناوری های جغرافیایی می پردازد. این امر به کشاورزان کمک می کند که تولید محصول خود را مطابق با رشد جمعیت جهان، افزایش دهند و به تغذیه این جمعیت بپردازند.

دیگر کاربرد های این علم استفاده از آن در نقشه برداری شهری، استخراج و برنامه ریزی مربوطه، ایجاد شهرهای هوشمند و نقشه برداری توسط تلفن همراه است.

قصد داریم در این مقاله به بررسی علم تصویربرداری بپردازیم و شرح دهیم که چگونه این فناوری در زندگی امروزی گره خورده است.

آیا دنیای امروز به ژئوماتیک وابسته است؟

بررسی پنج روشی که نشان می دهد جهان به ژئوماتیک وابسته است!

ژئوماتیک که برگرفته از علوم مهندسی شامل جمع آوری، پردازش، بازیابی و نگهداری اطلاعات و داده های موجود در سطح زمین است، کاربرد های فراوانی در نقشه برداری زمینی دارد. این علم بین رشته ای در زمینه جغرافیا، زمین شناسی، عمران، حمل و نقل، کشاورزی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.

امروزه استفاده های زیادی از این علم در برنامه ریزی های شهری، کشاورزی، مدیریت منابع زمینی، مدیریت شهرها و کلانشهرها، امور نظامی و دفاعی، مقابله با سوانح طبیعی دیگر عوامل مشابه می شود.

در این مقاله به بررسی تاثیر مهندسی ژئوماتیک در صنایع زیر می پردازیم:

·         کشاورزی؛

·         معدن؛

·         هوشمند سازی شهرها؛

·         رانندگی خودمختار و اتوماتیک؛

·         نقشه برداری توسط تلفن همراه.

با این حساب درمی یابیم که وجود این علم تصویربرداری در تمامی مراحل زندگی نیاز است و با دنیای امروزی در آمیخته است.

1.  کشاورزی

امروزه هوشمند سازی کشاورزی و پیشرفت این صنعت، با استفاده های فناوری های فضایی اتفاق افتاده است. برای نمونه صادرات محصولات کشاورزی کشور هلند به بالاترین سطح خود رسیده است؛ زیرا از مهندسی ژئوماتیک بهره می گیرد.

با اینکه هلند کشوری کوچک و کم مساحت است، در سال 2016 رکورد میلیارد یورویی در تولید و صادرات محصولات کشاورزی را به نام خود ثبت کرد و در رتبه دوم کشورهای صادر کننده جهان قرار گرفت.

کشاورزی هوشمند که تمامی روند کار به طور دقیق در آن صورت می گیرد، در سالهای آینده با بهره گیری از ماشین آلات و فناوری های پیشرفته، به بزرگترین فعالیت صادراتی جهان تبدیل می شود.

آیا دنیای امروز به ژئوماتیک وابسته است؟

بهره گیری از سیستم ماهواره ای ناوبری مانند GPS به کشاورزان کمک بیشماری کرده است؛ زیرا موقعیت های قرارگیری ماشین آلات کشاورزی را مشخص می کند و به بهبود عملکرد آن ها می پردازد.

کاشت بذر، بارور سازی و برداشت با استفاده از این فناوری بسیار بهتر از زمان های گذشته شده است که انتظار می رود تمامی کشورهای در حال توسعه با بهره گیری از ژئوماتیک به نفع کشاورزان قدم بردارند.

اطلاعات به دست آمده از تصاویر فضایی منجر به شناخت بهتر محصولات و گیاهان می شود. این امر از اهمیت بالایی برای افزایش تولید محصول با توجه به رشد جمعیت و تهیه خوراک و غذا برای انسان ها و دام و طیور برخوردار است.

2.  معدن

داده های به دست آمده از تصاویر فضایی، تاثیر بسزایی در استخراج دارند. استفاده از داده های به دست آمده از فناوری ژئوماتیک، فرصت های بیشماری را برای نقشه برداران معدن و به طور کلی تمامی اعضای معدن و صنعت آن به وجود می آورد.

نقشه برداران معدن، دارای وظیفه ای اساسی هستند؛ زیرا آن ها با جمع آوری و استخراج اطلاعات مهم و ضروری معدن، به این صنعت کمک می کنند. این نقشه برداران با استفاده از علم تصویربرداری، به اندازه گیری دقیق و جزئی مناطق معدن و حجم برداشت شده و نمایش دقیق وضعیت سطح زمین با استفاده از این اطلاعات می پردازند.

3.  هوشمند سازی شهرها

ژئوماتیک، رویای هوشمند سازی شهرها را به واقعیت تبدیل می کند! امروزه معماران و مهندسان با استفاده از مدل های سه بعدی، اهداف خود را از قبیل شهرهای هوشمند به تصویر می کشند. این مدل ها از پتانسیل فراوانی برای ایجاد یک شهر هوشمند برخوردار هستند.

مدل های سه بعدی غنی شده در مدیریت بحران، کنترل آلودگی هوا، کنترل سر و صدا، ارزیابی انرژی، تجزیه و تحلیل دید و دیگر عوامل مشابه کاربرد های فراوانی دارند.

برای نشان دادن این پتانسیل در سه حوزه مطالعه موردی به عمل آمده است که نشان دهد مدل های سه بعدی با داده های غیر فضایی غنی شده اند. این داده ها قابل مدیریت به صورت مجازی و در دنیای وب هستند.

آیا دنیای امروز به ژئوماتیک وابسته است؟

فناوری پردازش و ثبت داده های سه بعدی همواره در حال رشد و پیشرفت است. تصاویر هوایی که به وسیله فتوگرامتری تهیه شده است؛ پردازش، تجزیه و تحلیل می شود که تصاویر سه بعدی به وجود آیند. با استفاده از این تصاویر به ایجاد نقشه های شهری، انجام پروژه های بزرگ ساختمانی، ایجاد مترو، فضای سبز و عوامل دیگر می پردازند.

4. رانندگی خودمختار و اتوماتیک

ژئوماتیک سهم زیادی در رانندگی خودمختار داشته است. از زمانی که اولین موتور احتراق داخلی توسط کارل بنز در سال 1879 میلادی تولید شد، صنعت خودرو تغییرات زیادی کرده است.

توجه داشته باشید اتومبیل ها همان ظاهر ابتدایی خود را حفظ کرده اند؛ یعنی دارای چهار چرخ و موتور بنزینی یا دیزلی هستند. البته استفاده از موتورهای الکتریکی چندان رواج پیدا نکرده اند و تنها تعداد محدودی از آن ها در بازارهای معین وجود دارد که به صورت عمومی به فروش می رسد. تمامی این موارد نیاز به یک راننده دارد!

وجود یک انسان برای رانندگی و حرکت ماشین الزامی است؛ اما امروزه یک تغییر عمده در صنعت خودرو جهان رخ داده است؛ آن هم خودروهای خود مختار هستند که با این علم تولید شده اند.

آیا دنیای امروز به ژئوماتیک وابسته است؟

لازم به ذکر است شرکت های خودروسازی مانند ولوو، فورد، تسلا و مرسدس بنز به انجام آزمایشات مربوطه در این زمینه پرداخته اند. به طوری که شرکت ولوو اذعان داشته است که استفاده از اتومبیل باید به راحتی بهره گیری از تلفن های هوشمند باشد!

5.  نقشه برداری توسط تلفن همراه

بهره گیری از تصاویر پانوراما در تلفن های هوشمند این امکان را به کاربران می دهد که در یک تصویر، فضای کلی منطقه ای که در آن حضور پیدا کرده اند را داشته باشند. این تصاویر با استفاده از علم ژئوماتیک در تلفن های همراه به دست می آید که منجر به تصویر برداری 360 درجه از منطقه می شود.

آیا دنیای امروز به ژئوماتیک وابسته است؟

سخن آخر

با توجه به مطالب گفته شده در این مقاله، متوجه شدیم که علم ژئوماتیک در تمامی مراحل زندگی انسان ها اثر گذاشته است.

کشاورزان با تصاویر به دست آمده از این علم، به تولید محصولات بیشتر می پردازند به طوری که کشور هلند به دومین صادرکننده محصولات کشاورزی در دنیا تبدیل شده است.

مهندسین معدن با استخراج اطلاعات و تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده از این تصاویر فضایی، به بررسی زمین های منطقه می پردازند. معماران و مهندسان شهری نیز با بهره مندی از تصاویر فضایی اقدام به انجام پروژه های عظیم شهری و ساختمانی، فضای سبز، متروهای شهری و موارد دیگر می کنند.

مهمترین نکته ای که در استفاده از مهندسی تصویربرداری وجود دارد، تولید خودروهای اتوماتیک است که بدون داشتن راننده به رانندگی می پردازند.

www.gim-international.com Source:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *